از ۱ مهر ۱۴۰۵، نحوه محاسبه و پرداخت مالیات ارزش افزوده برای برخی پلتفرم‌های فروش بلیت کنسرت تغییر می‌کند. سازمان امور مالیاتی کشور با انتشار فهرستی جدید، تعدادی از فعالان این حوزه را مشمول تبصره (۱) ماده (۱۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده اعلام کرده است.

بر اساس این اطلاعیه، مؤدیان مشمول باید از ابتدای دوره پاییز ۱۴۰۵، همزمان با صدور صورتحساب، مالیات و عوارض ارزش افزوده را با نرخ ۸ درصد به‌صورت علی‌الحساب پرداخت کنند.

اما کدام پلتفرم‌ها مشمول این مقررات هستند؟ نرخ ۸ درصد دقیقاً از چه تاریخی اجرا می‌شود و این تغییر چه الزامات مالی و حسابداری برای کسب‌وکارهای مشمول ایجاد می‌کند؟ در ادامه، فهرست مؤدیان مشمول و مهم‌ترین نکات این اطلاعیه را بررسی می‌کنیم.

تبصره (۱) ماده (۱۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده چیست؟

تبصره (۱) ماده (۱۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده، سازوکاری را برای وصول مالیات و عوارض ارزش افزوده برخی فعالیت‌ها و مؤدیان پیش‌بینی کرده است. بر اساس این سازوکار، سازمان امور مالیاتی می‌تواند برخی مؤدیان را مشمول ترتیبی کند که مالیات و عوارض ارزش افزوده همزمان با صدور صورتحساب، به‌صورت علی‌الحساب پرداخت شود. در اطلاعیه جدید سازمان امور مالیاتی نیز تعدادی از فعالان حوزه پلتفرم‌های فروش بلیت کنسرت در همین چارچوب قرار گرفته‌اند.

نرخ ۸ درصد مالیات و عوارض ارزش افزوده از چه زمانی اجرا می‌شود؟

مطابق اطلاعیه سازمان امور مالیاتی، اجرای این حکم برای مؤدیان مندرج در فهرست، از تاریخ ۱ مهر ۱۴۰۵ آغاز می‌شود. بنابراین، از ابتدای دوره پاییز سال ۱۴۰۵، پلتفرم‌های مشمول باید هنگام صدور صورتحساب، مالیات و عوارض ارزش افزوده را با نرخ علی‌الحساب ۸ درصد محاسبه و مطابق مقررات پرداخت کنند.

نکته مهم درباره نرخ ۸ درصد

نرخ اعلام‌شده در این اطلاعیه، نرخ پرداخت علی‌الحساب است. بنابراین، مؤدیان مشمول باید علاوه بر توجه به نرخ اعلام‌شده، سایر تکالیف قانونی مرتبط با صورتحساب، ثبت معاملات و اظهار و تسویه مالیات و عوارض ارزش افزوده را نیز مطابق مقررات انجام دهند.

به بیان ساده، اجرای این اطلاعیه به این معناست که پلتفرم‌های مشخص‌شده در فهرست، نمی‌توانند فرآیند مالیات و عوارض ارزش افزوده مربوط به فروش بلیت را مانند گذشته و بدون درنظرگرفتن حکم جدید انجام دهند.

آیا ۸ درصد مالیات از منابع خود پلتفرم پرداخت می‌شود؟

یکی از نکات مهم در اجرای این مقررات، نحوه پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده به‌صورت علی‌الحساب است. بر اساس توضیحات منتشرشده درباره این سازوکار، مالیات و عوارض مربوط از محل مبالغی که از مشتری دریافت می‌شود، در فرآیند صدور صورتحساب و تسویه مربوط به فروش بلیت محاسبه و پرداخت خواهد شد. بنابراین، منظور از پرداخت علی‌الحساب ۸ درصد این نیست که پلتفرم مشمول الزاماً باید این مبلغ را از منابع مالی خود پرداخت کند؛ بلکه مالیات و عوارض ارزش افزوده در چارچوب فرآیند فروش و دریافت وجه از مشتری وصول و مطابق مقررات به حساب‌های تعیین‌شده واریز می‌شود.

به همین دلیل، پلتفرم‌های مشمول باید پیش از اجرای این مقررات، فرآیند صدور صورتحساب، دریافت وجه از مشتری و تسویه مالیات و عوارض را در سیستم مالی و حسابداری خود به‌درستی تنظیم کنند.

کدام پلتفرم‌های فروش بلیت مشمول این اطلاعیه هستند؟

بر اساس جدول پیوست اطلاعیه، ۱۶ مؤدی/پلتفرم در فهرست اعلام‌شده قرار گرفته‌اند. اطلاعات درج‌شده در جدول به شرح زیر است:

ردیف عنوان بنگاه اقتصادی نام پلتفرم اداره کل
۱ توسعه هنر همسو هنر تیکت تهران استان - شمال
۲ آواپردازان ققنوس ایران تیکت تهران استان - شمال
۳ آرمان هوشمند انسان تیوال این شهر - مؤدیان متوسط
۴ نگارگران سرزمین تماشا ایران تیکت تهران شهر - شمال
۵ آوا نوا فروهر ملوتیک تهران شهر - شمال
۶ مجریان برنامه‌های هنری ماهور پارسی ایران اجرا مازندران
۷ نوآ سازمان پایتخت فردا زد بلیت تهران استان - شمال
۸ کیش تیکت کیش تیکت هرمزگان
۹ پردیس افزار ماناگرا ایران ایوند تهران شهر - غرب
۱۰ نوآوران هنر بخش اندیشه فناوری هوشمند ایونتی تهران شهر - غرب
۱۱ فناوران ایده پرداز سرزمین هنر سینما تیکت تهران شهر - شمال
۱۲ تک منظوره موسیقی ندای شهر من آ بلیط آذربایجان شرقی
۱۳ علی بوسفیان دارابی همراه تیکت اصفهان
۱۴ خدمات مسافرتی و گردشگری زاگرس سیر کیش کیش تیکت هرمزگان
۱۵ توسعه هنر همسو هنر تیکت تهران استان - شمال
۱۶ آفرینش کتاب الکترونیک فیروزان فیدیبو تهران شهر - شمال

۱. صدور صورتحساب

صورتحساب‌های صادرشده از تاریخ ۱۴۰۵/۰۷/۰۱ باید با توجه به مقررات جدید و نرخ علی‌الحساب اعلام‌شده صادر شوند.

۲. محاسبه مالیات و عوارض

مبلغ مالیات و عوارض ارزش افزوده باید مطابق نرخ ۸ درصد علی‌الحساب محاسبه و در فرآیند مالی مربوط لحاظ شود.

۳. پرداخت همزمان

مطابق اطلاعیه، پرداخت مالیات و عوارض موضوع این حکم باید همزمان با صدور صورتحساب انجام شود.

۴. هماهنگی سیستم مالی و حسابداری

کسب‌وکارهای مشمول بهتر است پیش از آغاز دوره پاییز، تنظیمات نرم‌افزار مالی و حسابداری، فرآیند صدور صورتحساب و رویه‌های ثبت و پرداخت مالیات و عوارض خود را بررسی کنند تا اجرای حکم جدید بدون اختلال انجام شود.

آماده اجرای مقررات جدید مالیات ارزش افزوده هستید؟

اگر کسب‌وکار شما در فهرست مؤدیان مشمول تبصره (۱) ماده (۱۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده قرار دارد، هماهنگی به‌موقع فرآیند صدور صورتحساب، محاسبه و ثبت مالیات و عوارض اهمیت زیادی دارد.
با استفاده از نرم‌افزار ساعدحساب می‌توانید فرآیندهای مالی و حسابداری کسب‌وکار خود را منظم‌تر و متناسب با الزامات مالیاتی مدیریت کنید.

[مشاهده امکانات ساعدحساب]

جمع‌بندی

سازمان امور مالیاتی کشور در راستای اجرای تبصره (۱) ماده (۱۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده، فهرستی از فعالان اقتصادی حوزه پلتفرم‌های فروش بلیت کنسرت را اعلام کرده است.

بر اساس این اطلاعیه، مؤدیان مندرج در فهرست از ۱ مهر ۱۴۰۵ موظف‌اند همزمان با صدور صورتحساب، مالیات و عوارض ارزش افزوده را با نرخ ۸ درصد به‌صورت علی‌الحساب پرداخت کنند.

بنابراین، پلتفرم‌های مشمول باید پیش از آغاز دوره پاییز ۱۴۰۵، فرآیند صدور صورتحساب، محاسبه مالیات و عوارض و فرآیندهای مالی و حسابداری خود را با الزامات جدید هماهنگ کنند.

این اطلاعیه نشان می‌دهد که فعالان حوزه فروش بلیت کنسرت باید از ابتدای مهرماه ۱۴۰۵ توجه ویژه‌ای به نحوه صدور صورتحساب و پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده داشته باشند.

سوالات متداول

مالیات ارزش افزوده پلتفرم‌های فروش بلیت کنسرت از چه تاریخی ۸ درصد می‌شود؟

اجرای این مقررات برای مؤدیان مندرج در فهرست، از ۱ مهر ۱۴۰۵ آغاز می‌شود.

نرخ ۸ درصد به چه صورت پرداخت می‌شود؟

مالیات و عوارض ارزش افزوده برای مؤدیان مشمول، با نرخ ۸ درصد به‌صورت علی‌الحساب و همزمان با صدور صورتحساب پرداخت می‌شود.

آیا همه پلتفرم‌های فروش بلیت مشمول این مقررات هستند؟

خیر. این اطلاعیه فهرست مشخصی از مؤدیان را اعلام کرده و مقررات موردنظر برای مؤدیان درج‌شده در این فهرست اعمال می‌شود.

چند مؤدی در فهرست اعلام‌شده قرار دارند؟

در جدول پیوست اطلاعیه، ۱۶ مؤدی/پلتفرم درج شده است.

آیا نرخ ۸ درصد همان نرخ نهایی مالیات بر ارزش افزوده است؟

خیر. در این اطلاعیه، نرخ ۸ درصد به‌عنوان نرخ علی‌الحساب پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده اعلام شده است و نباید آن را با نرخ نهایی مالیات و عوارض قابل تسویه اشتباه گرفت.

نام مجموعه ما در لیست اعلام شده نیست. آیا مشمول پرداخت این مالیات هستم؟

این اطلاعیه، فهرست مشخصی از مؤدیان مشمول اجرای این حکم را اعلام کرده است. بنابراین، برای تشخیص وضعیت یک کسب‌وکار، باید مشخصات مؤدی با فهرست اعلام‌شده توسط سازمان امور مالیاتی تطبیق داده شود و سایر مقررات و اطلاعیه‌های سازمان نیز مورد توجه قرار گیرد.

منبع: اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور

دیدگاه‌های شما:

  1. دیدگاهی وجود ندارد.
    اولین نفری باشید که دیدگاه خود را بیان می کند.

Captcha